Gradsko veće (4)Ako je do sada i bilo, više nema zapošljavanja u javnom sektoru. Ovo je obećanje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji najavljuje da se neće povećavati ni broj privremeno angažovanih radnika, već da će pokušati da ga smanji.

Broj koji sam zatekao ne sme se povećati ni za jedan! A što se tiče privremenog angažovanja, ni taj broj se neće uvećati, kaže Bulatović.

Kaže da će tokom naredne nedelje pozvati na razgovor direktore i načelnike uprava i da će svi dobiti takve instrukcije. Najavljuje i sankcije za one koji se ne pridržavaju tog obećanja koje je dao u ekspozeu.
Gradsko veće (2)Određeni su resori za koje će biti zaduženi gradski većnici i zamenik gradonačelnika. Za oblast u kojoj je bilo najviše problema, komunalni sektor, biće zadužen većnik Igor Vojinović.

Dolazi iz tog sektora. Radio je u jednom od komunalnih preduzeća, završio ekonomski fakultet. Smatramo da će moći da pokrije tu oblast, kaže Bulatović.

Uređenje Loznog kalema

LOZNI KALEMRadiće se uskoro na uređenju lokacije Lozni kalem. Niš je raspisao tender za izvođača radova prve faze infrastrukturnog uređenja ove zone. Uz pomoć projekta Ministarstva privrede, radiće se vodovodna i kanalizaciona mreža. To će koštati ukupno 76 miliona dinara, a deo finansira Ministarstvo, deo odlazi iz gradske kase. Ovim se, kako kaže Bulatović, stvaraju bolji uslovi za privlačenje investitora. Inače, kako je ranije najavljeno, izgradnja akva-parka na delu Loznog kalema na ulazu u Nišku Banju trebalo bi da počne na jesen