Bulatović: Sve sam radio po zakonu

Darko Bulatović
Darko Bulatović

Gradonačelnik Niša i funkcioner SNS-a Darko Bulatović svedočio je pred Osnovnim javnim tužilaštvom, u dokaznom postupku o navodnoj utaji poreza u fudbalskom klubu Radnički. Bulatović kaže da je sve radio po zakonu i da se protiv njega ne vodi nikakav krivični postupak već da je, kao i desetine drugih, u utvrđivanju stanja u Radničkom dao svoj iskaz i ništa više od toga. Poreske obaveze su, kaže nastale pre nego što je došao u klub.

Ne osećam nikakvu odgovornost. Radi se o obavezama koje su nastale pre mog dolaska u FK Radnički i o presudama i skidanju novca sa računa protivno vašoj volji. A računi radničkog su bili stalno u blokadi. Moja odgovornost ne postoji. To nije moj privatni klub, kaže Bulatović.

RadničkiKaže da je mogao samo da izvršava ono što je bilo na računu i da nije njegova obaveza da daje novac iz džepa već ono čime klub raspolaže, što je i radio, u skladu sa zakonom. Da li je taj porez kasnije plaćen, ne zna jer je, kako navodi, kratko vreme proveo u radničkom.

Svako može podneti krivičnu prijavu, i vi možete podneti krivičnu prijavu sudnadležnom organu i taj organ je dužan da me pozove – i ništa više od toga.

U Osnovnom javnom tužilaštvu Zoni plus je rečeno da je u toku dokazni postupak, da je Bulatović saslušan danas i da sledi ispitivanje svedoka i eventualno veštačenje. Potvrđuju da je krivičnu prijavu protiv Bulatovića za utaju poreza podnela poreska policija. Nezvanično, reč je o iznosu od oko 2,5 miliona dinra, a reč je o neplaćenim porezima i doprinosima na plate nekoliko fudbalera.

One thought on “Bulatović: Sve sam radio po zakonu

  1. Ti si uvek bio sa one strane zakona,da si posten ne bi bio tu gde jesi.Invalidski penzioner,a ovolike funkcije.Na zapadu bi odavno bio iza resetaka i ti i ko ti je dao invalidsku penziju,ali ovo je zemlja Srbija i to napredna.

Comments are closed.