OS CELE KULANastavnici i roditelji Osnovne škole „Ćele kula“ protestovali su ispred Nišavskog okruga zbog toga što je inspekcija rada donela rešenje da se na posao vrati nastavnik matematike ove škole, Ljubiša Dinić. On je dobio otkaz zbog, kako kaže advokat škole Zoran Mitić, psihičkog nasilja nad decom. Ipak, inspekcija, zbog navodne zastarelosti disciplinskog postupka, Dinića vratila na posao do, kako tvrde u školi, pravosnažnosti sudske odluke izvršenja ove disciplinske mere. U školi tvrde da su na vreme pokrenuli disciplinski postupak, ali da je nastavnik matematike sve vreme bio na bolovanju, pa postupak nije mogao biti vođen.
Cela škola Ćele kula, sve sa roditeljima i nastavnicima digla se na noge. Nastavnik matematike, Ljubiša Dinić, protiv kojeg se vodi postupak zbog povrede zabrane psihičkog nasilja nad decom, rešenjem inspekcije rada vraćen je na posao do pravosnažnosti sudske odluke. Roditelji, čijoj deci je Dinić predavao, nezadovoljni su ovakvom odlukom.

Sa njima radi višu matematiku, za fakultete. Piše jednom, briše drugom rukom, priča roditelj Goran Savić.

Stotinak roditelja potpisalo je i obaveštenje Školskoj upravi u kojem izražavaju nezadovoljstvo što se Dinić vraća na posao. I školski odbor negoduje zbog ovakve odluke Inspekcije rada.

Razgovarali smo danima I sa prosvetnom inspekcijom I sa načelnikom Školske uprve I apsolutno smatramo da ova odluka inspekcije rada nije po zakonu, kaže predsednik Školskog odbora Bratsilav Stojanović.

Advokat škole Zoran Mitić tvrdi da je inspekcija rada napravila pravni presedan, i donela odluku koja nije zakonita. Objašnjava da je inspekcija rada odlučila da je disciplinski postupak protiv Dinića zastareo, jer nije okončan u roku od šest meseci, kako nalaže Zakon o . Medjutim, advokat Mitić kaže da u ovom slučaju zastarelost ne važi i to jasno stoji u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Imamo pravosnažno rešenje o prekidu radnog odnosa, u toku je postupak za oduzimanje licence, to lice apsolutno ne sme da se vrati na posao, kaže Mitić.

Žalba medjutim, ne odlaže izvršenje, pa su nastavnici, roditelji i advokat tražili da ih primi načelnik inspekcije rada Milica Kitanović Ljujić. Sa njom je razgovarao advokat Mitić kome je, kako saznajemo, kazala je da rešenje školi još nije dostavljeno i da o svemu mogu da pričaju nakon toga. Sa medijima u ovom trenutku nije želela da razgovara.