Čamcima od Klisurice do Doljevca

MORAVSKA REGATABrojni rekreativci organizovani u 15 ekipa učestvovali su u ovogodišnjoj Moravskoj regati. Regata posvećena učitelju Videnu Jovanoviću, koji se utopio spasavajući decu koja su bila na ekskurziji  na Vlasinskom jezeru, organizovana je treći put. Krenula je iz doljevačkog sela Klisurica, a završena je u Lalincu.

Ekipa niške Elektrodistribucije prva je stigla na cilj. Lepo vreme poslužilo je niške rekreativce, a dobro raspoloženje nije manjkalo. U avanturi čamcima uživali svi, a naročito najmlađi učesnici.

Zaista smo uživali. priroda je divna. Konkurencija je bila jaka i ovo zaista nismo očekivali, kaže član ove ekipe Dragan Đorić.

Na put od skoro 20 kilometara krenulo je 15 čamaca. Organizatori regate su GO Palilula i Udruženje rekretaivnih ribolovaca Niš.

Šala, lepo družnje i uživanje u prirodi je cilj ove regate. To smo i postigli, a na kraju puta bilo je i takmičarskog dela, kaže predsednik GO Palilula Boban Džunić.

Treća Moravska reagata  posvećena je hrabrom učitelju Videnu Jovanoviću, a njegova velika žrtva I posle 18 godina se pamti.  Utopio se spasavajući decu iz Vlasinskog jezera. Devojčicu je uspeo da spase, a kada se vratio po dečaka zajedno su potonuli.

Pobednici regate su nagrađeni. Uporedo sa regatom na platou pored igrališta u Lalilncu održano je I tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com