TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura Udarne

“ČAROBNA MELANHOLIJA” – MONOGRAFIJA O NEDI ARNERIĆ

Priča o velikoj zvezdi tužnih očiju, čudu od deteta, ženi velike energije i velike patnje – tako opisuje monografiju o Nedi Arnerić autorka Anita Panić. Stoga nije iznenađujuće što izadnje nosi naziv ’’ Čarobna melanholija’’. Ono što ovu monografiju čini uzbudljvom jesu svedočenja njenih kolega sa kojima je delila kadar u mogobrojnim filmovima, serijama I na pozoišnoj sceni.

Neda Arnerić imala je karijeru dugu skoro pola veka, odigrala je oko četrdest pozorišnih uloga i više od sto filsmih. TV autor, dokumentarista i pisac Anita Panić segmente glumičinog života predstavila je kroz monografiju o Nedi Arnerić koja nosi naziv “Čarobna melanholija”.

 

Ja sam imala sreću da privatno poznajem Nedu Arnerić, da se družimo davnih devedesetih kada je ona kao diplomirani istoričar umetnosti imala svoju galeriju u centru Beograda koja se zvala Atrijum, a ja sam tada radila u redakciji za kulturu za Televiziju Beograd. Tako sam upoznala Nedu kao likovnu umetnicu, a ne kao filmsku glumicu..Kasnije smo se sprijateljile, kada je bilo prilike I da popijemo neku kafu. Tako da mi je velika čast što sam ovu veliku glumicu proznavala, kaže Anita Panić, autorka monografije.

Čarobna melanholija” je priča o velikoj zvezdi tužnih očiju, čudu od deteta, ženi velike energije i velike patnje. U izradi monografije učestvovao je veliki broj glumaca, reditelja I filmskih radnika, kako iz Srbije, tako i iz regiona. Promociji u ove monografije pred niškom publikom organizovao je Niški kulturni centar.

Neda Arnerić igrala je u filmovima naznačajnijih jugoslovenskih reditelja, ali je imala I evropsku I svetsku karijeru.

Neda Arnerić je poslednja glumačka heroina koja je uz Milenu Dravić, Dragana Nikolića, Batu Živojinovića i LJubišu Samardžića, bila najveći simbol filmskog platna nekadašnje države I sinonim jugoslovenskog filma.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com