Čarter letovi Moskva – Niš u decembru

Čarter letovi Moskva – Niš u decembru

AERODROM CHARTER.avi_snapshot_00.00_[2014.10.06_19.21.42]Prva četiri čarter leta Moskva-Niš-Moskva, koji će leteti jednom nedeljno, kreću 28. decembra. Letove su zakupile četiri turističke agencije iz Rusije, saopštila je Turistička organizacija Srbije. To je dogovoreno na međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Navodno, reč je o čarter aviokompaniji „Jamal“. Iako se na poletanje aviona sa Aerodroma “Konstantin veliki” čeka dugo, u gradu na Nišavi turistički radnici i zaposleni na aerodromu o dogovorenim letovima ne znaju baš mnogo.

U niškoj Turističkoj organizaciji osobe zadužene za kontakt s medijima nisu upoznate sa dogovorenim letovima. Ostali zaposleni nemaju komentar, a direktor je van grada. Po SMS-u koji je poslao Tv Zona-u Parizu.

Ni na niškom aerodromu ništa konkretno ne znaju. Vest još zvanično nije stigla, detalji još nisu precizirani, ali je aerodrom spreman za sletanje Rusa.

Pregovori traju godinama i evo trebalo bi da se sa realizacijom krene krajem godine. Sve je spremno na aerodromu, kaže direktor JP “Aerodrom Niš” Dragan Bugarinović.

Četiri turističke agencije iz Rusije: Geometrija, R-Turs, Apelsin i 7-tur, koje su bile prisutne na štandu TOS-a u Moskvi, dogovorile su i zakupile čarter let Moskva-Niš-Moskva. Ovi turoperateri su sa čarternom kompanijom „Jamal“ iz Rusije najavile su da su ugovorena i zakupljena prva četiri leta na toj relaciji. Čarterna aviokompanija „Jamal“ će avionima tipa Airbus 320 sa 160 mesta prevoziti ruske turiste zainteresovane za odmor u Srbiji. Ova čarterna kompanija leti i za Crnu Goru i jedna je od najsolidnijih na tržištu Rusije, piše na sajtu srbija.travel.

Direktor TON-a potvrdio

Direktor Turističke organizacije Niš (TON), Uroš Parlić, tokom popodneva potvrdio je Televiziji Zona plus sms porukom iz Francuske da će ruska avio – kompanija “Jamal” imati čarter letove između Moskve i Niša.

Nadamo se da je ovo najava veće turističke saradnje naše dve zemlje i primena aerodroma niš za čarter i low cost letove,“ napisao je Parlić u sms poruci.