Čeka se utorak!

strajk protest 2Radna grupa ministarstva privrede, predstavnici grada i radnika bivših društvenih firmi održaće sastanak u utorak u Beogradu, na kojem bi trebalo da se precizira ko ima prava na isplatu zaostalih zarada, kao i da se predstavi dinamika isplate. To je radnicima koji svakog petka protestuju ispred Skupštine grada kazao gradski većnik Mihajlo Zdarvković.

U medjuvremenu, Zoran Nešić već peti dan štrajkuje gladju. Zbog oko 6 miliona dinara koji mu duguje država na ime neisplaćenih zarada dok je bio radnik Mašinske. Ne odustaje dok ne dobije ono što je zaradio. Dobro mu je, kaže. Ne oseća veliku slabost niti hladnoću, niti je ljut na kolege koji ga podržavaju verbalno, ali mu se u štrajku ne priključuju.

Ljut sam na gradonačelnika Niša Zorana Perišića, jer mi ne dozvoljava da ide za Beograd. Kaže da ucenjujem, ali to nije tačno. samo tražim svoje, kaže bivi radnik Mašinske industrije Zoran Nešić.

Ali zato u Beograd u utorak idu predstavnici bivših radnika, koji od države potražuju neisplaćene plate. Imaju zakazan sastanak u ministarstvu privrede, da se vidi šta će i kako dalje.

Očekijemo da se konačno nešto konkretno reši, ističe organizator protesta Žarko Đorđević.

U Beograd putuje i gradski većnik Mihajlo Zdravković koji je od početka uključen u pregovore koje vode država i radnici. Kaže da do sada država nije davala nikakve rokove što se početka isplate zarada tiče iako su on i radnici stalno insistirali na njima. Od ponedeljka upozoravaju Beograd i da je Zoran Nešić započeo štrajk gladju. Nada se da će u utorak radna grupa ministarstva da izadje sa nekim konkretnim predlozima.

Apelujem na ministarstvo da konačno nadje neko rešenje, ali i na zorana da prekine štrajk, jer će problem kad tad da se reši, kaže Zdravković.

Na zaostale zarade u Nišu čeka oko 4.000 radnika propalih društvenih firmi. Godinama se okupljaju ispred Gradske kuće. U rešavanje se uključila i gradska vlast koja pokušava da psreduje u pregovorima izmedju republike i radnika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com