TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

CENA PUTARINE OD BEOGRADA DO ĐEVĐELIJE SA JEDNIM TAGOM IZNOSI OKO 2.410 DINARA

Cena putarine od Beograda do Đevđelije sa jedinstvenim tagom Srbije i Severne Makedonije iznosi oko 2.410 dinara, po srednjem kursu NBS. Cena elektronske naplate putarine u Srbiji sa popustom od šest odsto od Beograda do Preševa iznosi oko 1.590 dinara, dok se za deonicu od Novog Sada do naplatne stanice u Preševu mora da izdvojiti oko 1.840 dinara.

Na putu A1 kroz Severnu Makedoniju ka Grčkoj granici nalazi se pet naplatnih rampi, a ukupna cena putarine za putničke automobile od naplatne rampe Romanovce do Đevđelije iznosi oko 820 dinara (sedam evra). “Prva naplatna rampa je Romanovce na kojoj se plaća putarina u iznosu od jedan evro, druga je Otovica/Sopot, gde cena iznosi 1,5 evra, dok je treća Stobi sa cenom od jedan evro. Četvrta naplatna rampa je Demir Kapija, na kojoj se plaća 1,5 evra, dok je poslednja Đevđelija, na kojoj će vam naplatiti dva evra putarinu”, navode iz Puteva Srbije.

Ukoliko planirate da putujete iz Srbije ka Ohridu i Ohridskom jezeru naićićete na sedam naplatnih rampi, a ukupna putarini na toj deonici će iznositi pet evra (180 denara). Prva naplatna stanica je Romanovci na kojoj putarina košta jedan evro, druga stanica je Miladinovci koja takođe košta jedan evro, treća je Glumovo na kojoj je cena putarine jedan evro. Četvrta naplatna stanica je Želino na kojoj putarina košta jedan evro, peta je Tetovo čija je cena 0,5 evra, dok je šesta Gostivar gde se naplaćuje putarina u iznosu od 0,5 evra. Visina naknade putarine u Albaniji za putničke automobile iznosi oko 582 dinara (5 evra). Zajednički TAG za jedinstvenu naplatu putarine između Srbije i Severne Makedonije je od skoro na snazi, što će olakšati put za 700.000 korisnika te usluge. Popust od šest odsto za elektronsku naplatu putarine važi za domaće auto-puteve.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com