TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

Četiri osobe zaražene koronavirusom u Srbiji

Potvrđena su još dva slučaja zaraženih kroonavirusom, tako da su u ovom trenutku u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

VLADA SRBIJE: NOVE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Vlada Srbije odobrila nove mere čiji je cilj sprečavanje širenja koronavirusa u Srbiji

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije.

Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Poštuju se instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama.

sednica Vlade Srbije

Vlada Srbije poziva građane da isključivo prate savete struke. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim korona virusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama I drugim nadležnim organima i institucijama.

 

Cela Italija u karantinu

Italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je da cela zemlja zbog koronavirusa postaje crvena zona. Sve škole i fakulteti biće zatboreni do 4. aprila. Italija posle Kine ima najveći broj prijavljenih smrtnih slučajeva. U Italiji je samo u jednom danu preminulo skoro 100 ljudi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com