TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

ČIJE GRANICE OSTAJU ZATVORENE ZA GRAĐANE SRBIJE? (VIDEO)

Letovanje i odlazak u inostranstvo ove godine pravi je izazov za mnoge građane u Srbiji. Nejasnoća oko testiranja, prelaska granice, ali i puno dezinformacija stvaraju veliku konfuziju kod građana.

Ono što je za sada jedino sigurno je da se do Grčke može proći preko graničnog prelaza Promahonas.

To potvrđuje i direktorka Turističke agencije Aero turs Lidija Stanković koja je par dana boravila u Sitoniji kako bi se uverila da je put ali i boravak u Grčkoj bezbedan za turiste. Kaže da su granicu brzo prešli, testiranja nije bilo, a u Grčkoj se poštuju sve epidemiološke mere.

Novina kada je Grčka u pitanju je i popunjeni onlajn PLF formular za lociranje putnika i QR kod koji su obavezni za sve turiste. A, kovid 19 sada pokriva i puno osiguranje.

Kada je u pitanju putovanje u inostranstvo, iako su date preporuke o otvaranju granica, nisu sve zemlje to i učinile. Tako, Vlada Nemačke još nije odlučila da li će slediti ove preporuke, pa za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u tu zemlju.

Takođe, Austrija je, uprkos preporukama Saveta EU o otvaranju granica, odlučila da ne otvara svoje međe za građane sa Zapadnog Balkana.Austrija će u zemlju pustiti svoje državljane koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i tzv. Kosova. Ali, oni će morati ili u dvonedeljni karantin ili na testiranje.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com