TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti VESTI Zdravstvo

COVID-19: OPET BLIZU 6.000 NOVOZARAŽENIH

COVID-19: 5.991 POZITIVAN, PREMINULO 6 OSOBA

Epidemijska situacija u Srbiji se komplikuje. U porastu je, osim broja novozaraženih, i broj pacijenata na respiratoru, onih koji su na bolničkom lečenju, ali i broj preminulih od kovida 19.

Posle vikend pauze, vraćamo se na cifru od blizu 6.000 novozaraženih dnevno. Prema poslednjem izveštaju, u Srbiji je registrovan 5.991 slučaj zaraze koronavirusom, od 15.920 testiranih uzoraka. Od posledica kovida 19 preminulo je 6 osoba. Na bolničkom lečenju je 628 pacijenata, od kojih je 21 na respiratoru u vrlo teškom stanju.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je za RTS da nije zabrinut zbog trenutne situacije za koronavirusom, ali da ona zahteva ličnu i kolektivnu odgovornost i opreznost.

Prema njegovim rečima, u bolnicama su uglavnom stariji pacijenti, ali ima i mlađih.

NIŠ: 220 POZITIVNIH, 20 DECE

Kao zimus: Trakama opet ograđen prostor za ulaz u kovid ambulantu u Domu zdravlja

Niški dom zdravlja beleži blagi pad broja zaraženih, što i nije čudo s obzirom da je reč o podacima od nedelje kada se manje ljudi testira.

Prema poslednjem izveštaju doma zdravlja, u gradu je registrovano 220 pozitivnih od 538 urađenih testova.

Registrovano je i 20 od 55 testirane dece.

OD DANAS I KOVID AMBULANTA U DOMU ZDRAVLJA

Zbog pogoršanja epidemijske situacije, kovid ambulante u mnogim gradovima produžile su radno vreme i rade do 22 sata, a u Nišu je opet otvorena još jedna kovid-ambulanta, ona u centralnom objektu Doma zdravlja.

Ona radi od danas, svakog dana od 7 do 20 sati.

Pored ove ambulante, radi i kovid ambulanta „Duvanište“, koja se nalazi u Ulici Majakovskog, kao i dečja kovid ambulanta u centralnom objektu Doma zdravlja Niš na ulazu broj dva.

RASTE BROJ PACIJENATA U KOVID BOLNICAMA

U Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš (dečije Covid infektivno odeljenje i GAK) ukupno je hospitalizovano 10 pacijenata. Kod četiri pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U Kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitaliovana 152 pacijenata. Kod svih pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, jedan je priključen na aparate za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

 

1 COMMENTS

  1. Epidemioloska situacija u Srbiji se ponovo komplikuje jer svakog dana je sve veci broj pacijenata u Covid bolnicama. Sva sreca pa sam redovno koristila vitamine i suplemente u kapsulama i to prvenstveno agaricus za alergiju i nemacki cordiceps pa me prehlada i korona zaobilaze, zbog mog ojacanog imunoloskog sistema.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com