Ćufte u sosu za siromašne Nišlije

VULINSocijalno ugrožene porodice iz Niša, koje ipak nisu dovoljno siromašne za narodni kazan, ipak će dobijati besplatne obroke. Gradske ustanove koje pripremaju hranu uključile su se u projekat „Prikupljanje i distribucija viškova hrane“, pa će ono što preostane od pripremljenih obroka davati siromašnim Nišlijama. Distribucija obroka ići će preko gradske organizacije Crveni Krst. Prvoj podeli obroka prisustvovao je i minsitar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.
Ćufte u sosu i makarone. To su dobile siromašne Nišlije, koje nemaju prava na topli obrok, ali jesu siromašni. I nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad.

Obroke će dobijati 44 porodice. Toliko njih ima pravo, kaže direktor Centra za socijalni rad Sveti Sava Zoran Jović.

Obroke siromašnima obezbedjivaće gradske ustanove koje se inače bave pripremanjem hrane. Za sada dva puta nedeljno, a na dalje videće se. To je još jedan način na koji grad Niš brine o siromašnima.

Završen je i tender za narodnu kuhinju. Već dve godine korisnici obroke dobijaju cele godine, a ne po deset meseci kao ranije, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Ćufte i makarone probao je i ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.Onako narodski, bez noža i viljuške. Ukusno je, kaže, ali ipak nije srećan što u Srbiji ima porodica koje moraju da dobijaju besplatne obroke. Podržao je projekat podele viška hrane onima, koji nemaju novca za pristojan obrok.

Niko nije srećan zbog situacije, ali kad je već tako ovo je najbolji način da se pomogne siromašnima, a da to ne košta puno, ističe ministar Vulin.

Projekat „Prikupljanje i distribucija viškova hrane“ pokrenut je u Kragujevcu, a zaživeo je još i u Nišu. Ministar Vulin se nada da će ga prihvatiti i Beograd, Novi Sad i ostali gradovi u Srbiji.

One thought on “Ćufte u sosu za siromašne Nišlije

Comments are closed.