уторак, јул 16

CVEĆE U OBLIKU PLUĆA – MLADI ZA ČISTIJI VAZDUH(VIDEO)

0
41

Mladi iz Niša i Novog Pazara zasadili su cveće u Parku Svetog Save u Nišu, u obliku pluća kako bi ukazali na problem zagađenja vazduha i negativnog uticaja na zdravlje ljudi i prirodnu sredinu. Ovakvu akciju imaće i u Novom Pazaru. Na ovaj način žele da podstaknu ljude na očuvanje životne sredine.

Koliko mala promena može pozitivno da utiče na životnu sredinu -pokazali su mladi iz Niša i Novog Pazara. Zasadili su cveće i ukrasno bilje u Parku Svetog Save u Nišu, simbolično u obliku pluća i time poslali jasnu poruku.

Zapravo mladi iz Niša i Novog Pazara su osmislili svoju ideju kojom žele da ukažu na važnost kvaliteta životne sredine i vazduha. Svi smo svesni da vazdih i u Nišu i u Novom Pazaru i u generalno celoj Srbiji nije na zadovoljavajućem nivou, izjavila je Snežana Andrić iz Mladih ambasadora.

 Radi se o projektu “Eco Breath”, u okviru događaja “Balkanski omladinski lideri”.  To je programu  za razvoj liderstva sa idejom da se aktiviraju generacije mladih lidera širom Srbije.

Imamo još četiri grada u Srbiji u kojima će se dešavati. Krenuli smo sa ovom prvom aktivnošću u Nišu, nakon toga u Novom Pazaru, nakon toga slede edukativne radionice za mlade, dodaje Snežana Andrić.

Projekat se realizuje uz podršku Mladih ambasadora iz Niša i Prismatica iz Čikaga, uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Srbiji.Sadnja u Nišu je organizovana u partnerstvu sa JKP „Mediana“.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CH

Leave a reply