субота, јул 20

(VIDEO) Da li geopolitika “lomi” srpsku privredu?

0
67

U sklopu Foruma naprednih tehnologija u niškom Na održan je i Panel Saveza ekonomista Srbije na temu geopolitičkog i makroekonomskog uticaja na poslovnu zajednicu i uticaja biznisa na socijalno, ekonomsko i ekološko okruženje.

Trenutna geopolitička situacija u svetu utiče i na poslovanje privrednika u Srbiji, negde više, negde manje, kaže član predsedništva Saveza ekonomista Srbije i predsednik Društva ekonomista Niša prof. dr Boban Stojanović. To je bila i tema Panela Saveza ekonomista Srbije, u okviru Foruma naprednih tehnologija.

Pandemija i ratovi u našem širem okruženju izazvali su inflaciju, prekinute i poremećene lance snabdevanja. Tako da utiče negativno i mi smo ovde okarakterisali to negativan eksterni efekat. Neke firme mogu i bolje da prođu u odnosu na ove okolnosti, naročito one koje se nalaze u sferi ekologije. Održivi razvoj jeste usporen zbog geopolitike, ali postoje firme koje su ovde prezentovale svoje ideje, kaže član predsedništva Saveza ekonomista Srbije prof. dr Boban Stojanović.

Među njima su “RESOR” iz Gadžinog Hana i niška “E-Reciklaža”.

Panelisti su bili i član predsedništva Saveza ekonomista Srbije prof. dr Goran Petković i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Leave a reply