TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

DA LI SE VRAĆA INTERESOVANJE ZA ZANATSKA ZANIMANJA?

Donedavno keramičar, sada polagač obloga – za ovaj smer u Građevinsko-tehničkoj školi “Neimar” u Nišu sve je veće interesovanje učenika. Tako će učenici koji upišu ovaj smer moći da uče i kroz rad u Javnom komunalnom preduzeću “Naissus”. Za sve zainteresovane buduće srednjoškolce Građevinsko-tehnička škola “Neimar” početkom maja organizovaće Dan otvorenih vrata.

Kada ćemo zaista napraviti jedan događaj koji će biti interaktivan. Organizovaćemo maketarske sekcije. Učenici će moći da pilotiraju dronom. Zaista će biti interesantno. Nama je promocija u punom jeku, kaže direktor GTŠ “Neimar” Sreten Vasić. 

Prilikom prošlog upisa kapaciteti su bili popunjeni više od 90 odsto. Upis đaka je početkom jula. Građevinsko-tehnička škola “Neimar” ima nekoliko smerova.

Idemo na sigurno – elektronski tehničar, dva odeljenja, 56 učenika. Ministarstvo je sada promenilo da je maksimalan broj učenika po odeljenju 28. Geodetski tehničar kao prošle godine, rukovalac mehanizacijom, ali ja želim da istaknem smer polagač obloga koje se prošle godine zvao keramičar. Poršle godine smo za taj smer imali veoma solidan upis. Zaista želimo da pokrenemo za zanatska zanimanja, Očekujemo da upis na obrazovnom profilu polagač obloga, odnosno keramičar bude još veći nego prošle godine.Da dodam da ćemo za rukovaoca i oblogača obloga imati mogućnost da upišemo i kroz dualno obrazovanje. Ti učenici ću učiti kroz rad u JKP “Naissus”, kaže Vasić. 

Kaže da se škola dosta posvetila vannastavnim aktivnostima.

Dobili smo kao donaciju jedan dron – bespilotnu letelicu. Želimo da je uključimo u nastavu. Da osavremenimo nastavu arhitekture i na smeru geometar.Idemo u susret takmičenjima, u organizaciji ekskurzije. Sajam građvine – prvi razred. Možda najinteresantnija vannastavna aktivnost – ERASMUS projekat koji će trajati dve nedelje i podrazumeva praktičnu nastavu učenika u Nemačkoj, kaže direktor GTŠ “Neimar”. 

Građevinsko-tehnička škola “Neimar” postoji 85 godina.

Od 2003. godine je u Programu reforme srednjih stručnih škola, čime je postala jedna od pet škola u Srbiji u kojima su formirani Centri za kontinuirano obrazovanje odraslih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com