Ukoliko uskoro uspemo da vakcinišemo 50 odsto stanovništva u Srbiji, tokom leta biće dozvoljena organizacija velikih muzičkih i turističkih manifestacija, među kojima i Nišvile jer privlači veliki broj stranih turista, rekla je u posle sastanka u Gradskoj kući u Nišu, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ističe da Niš ima velike prirodne i druge potencijale da za četiri godine postane regionalni turistički centar. Zbog toga će resorno ministarstvo podržati sve projekte kojim će se, između ostalog, vratiti i slava Niškoj Banji.

Niš ima sve prirodne i druge potencijale da bude regionalni turistički centar što je i razvojna šansa grada, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da su u planu i projekti kojim će unaprediti adrenalinski tuirzam odnosno urediti poletišta za paraglajdiste za svetski kup 2022. i sve to povezati sve sa obilascima Cerjanske pećine.

 

Matić dodaje da je i do sada pružana podrška ministarstva Gradu Nišu i da je u poslednjih pet godina za razvoj turizma odnosno za infrastrukturne projekte, organizovanje raznih manifestacija i edukaciju izdvojeno 158 miliona dinara.