Đaci u novim učionicama u drugom polugođu

Đaci u novim učionicama u drugom polugođu

skola branko miljkovicNastavi u tri smene i skraćenim časovima u OŠ “Branko Miljković” bliži se kraj. Bilo je svega – i protesta roditelja, i kašnjenja radova i časova od 30 i 40 minuta. Ali sada, kada su radovi skoro gotovi, učionice pune klupa, stolica i tabli, roditelji i đaci mogu da odahnu. Sa početkom drugog polugodišta trebalo bi da se usele u novi deo škole. Pre useljenja biće rešeni sitni nedostaci – poput gletovanja, krečenja i parternog uređenja oko rampe za invalide. Izgradnja ove škole košta 52 miliona dinara. Polovinu je izdvojio Grad, a polovinu ministarstvo privrede. Pored toga, Uprava za obrazovanje je obezbedila i nameštaj za učionice za šta je izdvojeno1,2 miliona dinara.

Grad će još investirati u parterno uređenje oko škole jer želimo da i pristup školi bude bezbedan. Pre toga izvođač radova treba da rasčisti, da odnese materijal koji je preostao ovde i onda ćemo moći da kažemo da smo jedan ozbiljan posao završili, ističe gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Pored škole, gradonačelnik je obišao i radove na izgradnji mosta na Kutinskoj reci koji su započeti pre mesec dana. Vrednost radova na mostu koji je godinama zadavao probleme meštanima naselja Nikola Tesla je 26 miliona dinara bez pdv-a, a novac je izdvojen iz kreditnog zaduženja Grada. Grad renovira i put koji će povezati most sa Vrežinom. Vrednost tih radova je 9 miliona dinara i finansira se iz programa redovnog održavanja.

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.