Poslednjih dana Organizacija Crevnog Krsta u Nišu beleži manji odziv dobrovoljnih davalaca krvi. Zato je u prostorijama organizacije sprovedena još jedna akcija . Ipak, zaliha krvi u Nišu za sada ima dovoljno, saznajemo u gradskom Zavodu za transfuziju.

 

Nišlije su i danas mogle da daju krv u prostorijama Crvenog Krsta. Svest o tome koliko je ova životna tečnost značajna, imaju redovni davaoci krvi. Među njima je i Aleksandra Obradović.

 

 

Trudim se da dam krv kad god sam u mogućnsoti, jer tako mogu da pomognem i nekome spasim život, kaže Aleksandra Obradović.

 

Opreznost zbog korona virusa i hladno vreme verovatno su uticali da se poslednjih nedelja broj davalac smanji. U Zavodu za transfuziju krvi Niš kažu da zaliha za sada ima dovoljno i da nema krvnih grupa koje su u deficitu. Ipak, lekari dodaju da je na samom početku epidemije postojala zabrinutost kod dobrovoljnih davalaca.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.