уторак, јун 25

Dani oblačinske višnje (video)

0
21

Na oblačinskom jezeru održan je Dan tradicije i folklora, kao deo tradicionalne manifestacije „Dani višnje“. i tradicionalne vrednosti.

„Ovo je višedecenijska manifestacija koju organizuje Naodna biblioteka od prošle godine u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Merošina. Sama manifestacija je osmišljena kao manifestacija koja promoviše kulturu i tradiciju ovog kraja, a posvećena je višnji oblačinki, koja je nastala npored obala Oblačinskog jezera“, rekao je direktor Turističke organizacije Merošina Dušan Vasković.

„Ako se stvore vremenski uslovi mi smo obezbedili jedan balon za probnu vožnju. Mi ćemo u narednom periodu raditi jedan prekogranični projekat gde ćemo pokušati da to bude stalna turistička ponuda Merošine“, najavio je predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović.

Na žalost, meteorološki uslovi nisu dozvolili let balonom, ali deo ovogodišnjih Dana višnje bili su i vitezovi, izložba tradicije, pozorište za decu, pokazna vežba Crvenog krsta u pružanju prve pomoći, kreativna radionica za decu kao i degustacija proizvoda od višanja, ali i besplatni atraktivni koncerti.

Leave a reply