Deblokada računa srednjih škola

Blokirani računi niških srednjih škola do kraja dana bi trebalo da budu deblokirani I već ujutru trebalo bi da imaju izmirene račune, kažu u gradskoj Upravi za obrazovanje. Zbog neplaćenih računa, blokirano je više od 20 škola u Nišu i to za skoro 18 miliona dinara. A načelnica Uprave, Jelica Velaja kaže da bi u toku naredne nedelje i problemi sa računima osnovnih škola trebalo da budu rešeni.

Računi skoro polovine niških osnovnih i srednjih škola blokiranu su zbog dugova. Prema informacijma iz Uprave za obrazovanje, nije ih bilo malo: Ređale su se tužbe – za neisplaćene jubilarne nagrade prosvetnim radnicima. Tužio je i Niš ekspresa zbog neplaćenog prevoza za radnike, a i jedan dobavljača za lož ulje. Ispada da grad Niš nije ništa plaćao. Deblokada je u toku, pa će računi u srednjim školama biti odblokirani već sutra ujutru.

Računi srednjih škola će biti odblokirani do sutra ujutru, a isto to se očekuje i za osnovne do kraja nedelje, kaže načelnica Uprave za obrazovanje Jelica Velaja.

Razloge za neplaćanje nije teško pogoditi. Gradski budžet, kako je nedavno izjavio I gradonačelnik Niša puni se mnogo manje od očekivanog. Novca nema, pa su u blokadu otišle čak 23 od 55 srednjih i osnovnih škola. Ukupan iznos dugovanja svih škola je bio 17,8 miliona dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *