TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DEČJE KLINIKE U NIŠU DOBILE ULTRAZVUK VREDAN ŠEST MILIONA

Niška Klinika za dečje interne bolesti dobila je vrednu donaciju – najmoderniji ultrazvučni aparat za dijagnostiku, praćenje i kontrolu složenih srčanih oboljenja. Aparat, vredan gotovo šest miliona dinara, niškom kliničkom centru donirala je kompanija “Johnson Electric” i koji je već instaliran i pušten u rad.

Ono što je dečjim klinikama još nepohodno jeste i oprema za intenzivnu negu odnosno respiratori i inkubatori.

Na ovakav ultrazvučni aparat niška dečja klinika je čekala pune dve decenije.

“Od sada mali pacijenti u delu pedijatrije, intenzivne nege, neonatologije i ostalim odeljenjima dečje klinika imaju bolje uslove za lečenje”, kaže Ljiljana Pejčić,  rukovodilac Dečije klinike UKC Niš

Ultrazvučni aparat, vredan šest miliona dinara, donirala je društveno odgovorna kompanija Johnson Electric, kojoj ovo nije prva donacija zdravstvenom sistemu u Nišu.

Na dečjim klinikama u Nišu trenutno je hospitalizovano 45-oro dece.

Lekari kažu da je svaka donacija dobrodošla jer je neophodno stalno obnavljati medicinsku opremu i da su sada najpotrebniji aparati za intenzovnu negu odnosno respiratori i inkubatori. U planu je i rekonstrukcija porodilišta.

“Čekamo donaciju ali ako je ne bude do kraja leta apliciraćemo za sredstva preko resornog ministarstva”, kaže direktor UKC Niš, Zoran Perišić. 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com