DEDA MRAZOVI NA PROZORIMA DEČJIH KLINIKA (VIDEO)

DEDA MRAZOVI NA PROZORIMA DEČJIH KLINIKA (VIDEO)

Gorska služba spasavanja na krovu Dečije klinike u Nišu. Razlog – podela paketića najmlađima koji su na bolničkom lečenju. Deda Mraz je njih stotinu obradovao poklonima, i to sa prozora. 

Pripadnici Gorske službe spasavanja drugu godinu zaredom na ovaj način ulepšali su im bolničke dane. 

Osećaj ne neopisiv kad za tako kratko vreme usrećite mnogo mališana i izmamite im osmeh na lice dok su u bolnici”, kaže načelnik gorske službe spasavanja Uroš Smiljanić.

Paketiće će osim u Nišu dobiti i mališani u još nekoliko gradova na jugu Srbije, a uz podršku Kluba privrednika “Naisus” i kompanije “Fazi”. Paketići su prilagođeni polu i uzrastu.

Proširili smo akciju na još šest gradova i ukupno ćemo dodeliti 350 paketića”, objašnjava Olga Petrović iz kompanije “Fazi”.

To je kada imate dobre prijatelje i koji će na mza sve što na mtreba u tome pomoći”, kaže direktor UKC Niš, prof. dr Zoran Perišić.

A pomoć dečjim klinikama je uvek potrebna. Uskoro stižu skener i magnetna za bolju dijagnostiku bolesti kod dece.

Klinika je nažalost puna pacijenata jer ima mnogo infekcija među decom, a nadamo se da će sledeće godine da uđemo i u rekonstrukciju klinike odnosno podova i sanitarnog čvora”, ističe rukovidlac Klinike za pedijatriju UKC NIŠ, prof. dr Jelena Vojinović. 

Uz poklone, i poruka da brzo ozdrave.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com