Dejan Jovanović novi predsednik GO Niška Banja

SKUPSTINA GO N BANJA 1

SKUPSTINA GO N BANJAGradska opština Niška Banja dobila je rukovodstvo. Za novog predsednika izabran je, većinom glasova Dejan Jovanović iz Srpske napredne stranke, a za njegovog zamenika Žarko Milošević iz Jedinstvene Srbije. Prioritet novog rukovodstva biće razvoj turizma koji, kaže novi predsednik Opštine, može da bude motor za razvoj cele Banje.

Imamo uslove za ekstremni turizam, kao i banjski. Razvijaćemo i privredu, a nećemo da zaboravimo ni selo, kaže Jovanović.

Na istoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća, a Suzana Stamenković iz partije Pokret socijalista, novi je zamenik predsednika Skupštine opštine Niška Banja.
Ni druga sednica nije mogla da prodje bez kritike opozicije. Ovog puta vladajuća većina optužena je da krši Poslovnik i da se izbor rukovodećih ljudi Opštine sprovodi nezakonito.

Imali smo dobru volju da podržimo predložene kandidate,nismo mogli da predjemo preko povrede Poslovnika i kršenja zakona, kaže Saša Jovanović iz Srpske narodne partije.

Dejan Jovanović medjutim, odbacuje sve kritike opozicije.

Oni su tu koji su pravali nered na skupštini, uostalom glasanjem je utvrdjeno da Poslovnik nije prekršen, tvrdi Jovanović.

Sednici Skupštine opštine ponovo nije prisustvovao bivši predsednik Opštine Zoran Vidanović.
Opštinska skupština Niške Banje broji 19 odbornika. Njih osam je iz koalicije oko Srpske napredne stranke, šest iz koalicije “Banja pobedjuje”, dva iz Jedinstvene Srbije, isto toliko iz Koalicije “Za banju se bori” i jedan iz SPS-a. Vlast su formirali koalicija oko srpske napredne stranke, Jedinstvena Srbija I SPS.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com