DIGITALIZACIJA OBRAZOVANJA: PODELJENO 7.000 RAČUNARA ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE

DIGITALIZACIJA OBRAZOVANJA: PODELJENO 7.000 RAČUNARA ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doniralo je 7.000 računara i 480 štampača osnovnim i srednjim školama širom Srbije kako bi se unapredio proces nastave.

Prvi potpredsednik vlade i ministar Branko Ružić rekao je da će ova podrška biti značajna u obavljanju redovnih aktivnosti, ali i u daljem obrazovanju o digitalnoj pismenosti kako nastavnika, tako i učenika, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Pandemija virusa kovid-19 nam je pokazala koliko je sve što smo uradili na polju digitalizacije pre pandemije bilo važno da brzo reagujemo i da obezbedimo usluge na svim nivoima našim građanima, pa tako i u oblasti obrazovanja. Onlajn nastava zamenila je redovnu, ali učenici i studenti nisu bili uskraćeni za potrebno znanje”, rekao je Ružić.

Iako se danas odvija neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama, ova oprema služi za dalje usavršavanje nastavnika, podršku učenicima i digitalizaciju nastavnih procesa.

“Početkom oktobra anketirali smo škole o njihovim potrebama i iako ovom opremom ne rešavamo sve zahteve, važno je da tu podršku školama činimo kontinuirano i neprestano”, kazao je on i dodao da će u 2022. godini biti dodeljeno skoro 20.000 računara.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima ministarstva Kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.