TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

DIJALOG PREMIJERKE SA MLADIMA U NIŠU (VIDEO)

Izmena zakona o mladima, usvajanje Nacionalne strategije u skladu sa potrebama mladih, kao i Zakon o volontiranju i Zakon o radnim praksama bili su glavne teme dijaloga premijerke Ana Brnabić i ministarke Darija Kisić Tepavčević I predstavnici organizacija mladih iz Srbije. Skup “Dijalog sa mladima” održan je u Naučno-tehnološkom parku u Nišu. Organizovala ga je Krovna organizacija mladih Srbije.

Mladi u Nišu probleme sa kojima se trenutno suočavaju izneli su direktno premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki Dariji Kisić Tepavčević na trećem “Dijalogu sa mladima”,  koji je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije.

Razgovarali smo o trenutnim procesima normativnih izmena Zakona o mladima, nacionalne strategije, Zakona o volontiranju, o radnim praksama i predlagali konkretna rešenja, kaže predsednik Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije Uroš Savić Kain.

A najviše primedbi mladih odnosilo se na rad Zakona o mladima, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Zato što smo tu imali samo jednu radnu grupu, tako da žele da se to ubrza. To mogu da razumem i mislim da je važno, mi ćemo osim Ministarstva omladine i sporta tu u ključiti i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Ostale stvari deluju mi da idu u pravom smeru. Pre svega Nacionalna strategija za mlade, prvi nacrt je već završen.Zatim  Zakon o radnim praksama i Zakon o volontiranju, kaže premijerka.

Premijerka napominje da su od izuzetnog značaja i Zakoni o radnim praksama i o volontiranju jer se tiču položaja mladih u društvu i zapošljavanja. Trenutno je u Srbiji 23 odsto mladih nezaposleno, ali je kroz projekat Moja prva plata 35 odsto mladih potpisalo ugovor o radu, dodaje premijerka. Kako je najavila, od 1.januara naredne godine država će uvesti poreske olakšice za zapošljavanje mladih.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com