TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 PROJEKTI 2021 Udarne

DIJALOGOM NA LOKALNOM NIVOU DO VLADAVINE PRAVA (VIDEO)

Primena oko 80 odsto zakona koji se tiču poštovanja ljudskih prava u nadležnosti je lokalnih samouprava, rekla je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, na sastanku sa predstavnicima manjina i lokalne samouprave u Nišu.

Predsednik Jurom centra Osman Balić je istakao da bi u Nišu trebalo što pre da se formira Savet za ljudska i manjinska prava i romska pitanja i da bi sredstva iz gradskog budžeta trebalo da budu veća za politiku prema Romima.

“Srbija je mnogo napredovala u izgradnji dijaloga i prihvatanju vladavine prava o čemu svedoči poslednji izveštaj Evropske unije. To je rezultat sastanaka lokalnih samouprava sa predstavnicima zajednica manjina”, rekla je u Nišu resorna ministarka Gordana Čomić.

Predsednik Jurom centra Osman Balić smatra da diskriminacija Roma postoji u društvu, ali i na lokalu i da se ne izdvajaju dovoljna sredstva ta politiku prema Romima.

Na sastanku je zaključeno da se stvari menjaju na bolje i da promene moraju da počnu od lokala kako bi svi zajedno kao zajednica naučili da slušamo, razumemo i prihvatamo druge.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com