Direktor "Divljane" dao ostavku

Direktor "Divljane" dao ostavku

despotovic 1Direktor Dečijeg odmarališta “Divljana” Despot Despotović podneo je ostavku na funkciju i dao otkaz, kako kaže, zbog toga što grad nije uplatio novac neophodan za funkcionisanje Divljane i zbog pritisaka niškog rukovodstva kojima je već dugo izložen.

Smenu Despotovića, koji je postavljen na ovu funkciju kao kadar URS, pre više od mesec dana predložio je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, zbog lošeg poslovanja, ali mu Upravni odbor nije izglasao nepoverenje.

Despot Despotović podneo je ostavku jer, kako tvrdi, na ovaj način zapravo štiti zaposlene, koji godinu dana nisu primili platu jer je on u nemilosti kod dela gradskog rukovodstva. Zbog toga, kaže, “Divljani” sve do njegove ostavke nije uplaćen ni dinar od obećanih 12 miliona dinara za pokretanje rada ustanove.

Despotović kaže da je napravio program sanacije ustanove i da bi, da je sve išlo po planu, novac iz gradske kase odblokirao račun “Divljane”, kako bi mogla da učestvuje u tenderima za izvođenje nastave u prirodi. Tenderi su prošli bez ovog odmarališta, za koje je izgubljena cela prolećna sezona.

“Divljana” zapošljava dvadeset dvoje ljudi, koji dinar nisu primili tačno godinu dana – od aprila 2014. godine.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje slavković nije želeo da komentariše ostavku direktora Divljane. Kaže da tu ostavku nije ni dobio, ni video već, da je samo vest o tome čuo u medijima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com