ĐURĐANOVIĆ PODNEO OSTAVKU-AERODROM PREDAT DRŽAVI (VIDEO)

ĐURĐANOVIĆ PODNEO OSTAVKU-AERODROM PREDAT DRŽAVI (VIDEO)

Vladica Đurđanović direktor JP za aerodoromske usluge Konstantin Veliki u Nišu, podneo je ostavku. Pismenu ostavku podneo je Skupštini grada Niša .

U pismenom saopštenju Đurđanović izmedju ostalog kaže da je Gradsko veće pre par meseci donelo predlog o njegovoj smeni, I pretpostavlja da je protivzakonit. Ostavku pravda time što smatra da će vraćanjem Aerodoroma u ruke države biti promenjen način rada.

Ostavka dolazi nakon što je u Beogradu potpisan ugovor o predaji niškog aerodroma republici. Tako je vazdušna luka Konstantin Veliki I formalno postala državna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Tako država zvanično preuzima upravljanje niškim aerodromom. Mihajlović kaže da je sada obezbedjeno “normalno funkcionisanje niškog aerodroma i da su obezbedjena sredstva za investicije koje će omogućiti dalji razvoj niškog aerodroma”. Najavljuje nastavak ulaganja I podvlači da je Konstatnin veliki od streteškog značaja za državu. Niški aerodrom je aleternativa beogradskom Nikoli Tesli I rezervni centar kontrole letenja iz sistema SMATSA.

U saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže se da je Vlada Srbije odluku o prenosu osnivačkih prava sa JP “Aerodrom Niš” na Republiku Srbiju donela nakon višegodišnjih molbi Grada Niša i menadžmenta aerodroma da pomogne dalji rad i razvoj niškog aerodroma jer Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, ne raspolaže neophodnim finansijskim sredstvima. Država je u prethodne četiri godine pomogla niški aerodrom sa ukupno 9,8 miliona evra, od čega je 3,6 miliona evra pomoć u novcu i opremi koju je Aerodrom “Konstantin Veliki” dobio od vazduhoplovnih preduzeća i institucija u vlasništvu države.