ZAVODSaopštenja ponovo stižu na elektronsku adresu redakcije, i ponovo iz Zavoda za urbanizam. Nakon sindikata oglasio se direktor Ljubiša Mitić. Ne negira optužbe zaposlenih o kašnjenju plata, ali tvrdi da to nije njegova krivica. Kašnjenje je, kaže iz ranijih godina, a zaposleni su prošle godine, kaže, primili tačno 12 plata.

U međuvremenu je otplaćen i kredit koji je bivše rukovodstvo, kako tvrdi, uzimalo baš za plate.
I sada ima zarađenog novca, tvrdi se u saopštenju, ali uplate ili kasne, ili računi nisu stigli na naplatu. Grad im duguje oko 15 miliona samo za poslove koji su završeni u decembru. Ostali klijenti još oko 23 miliona dinara.

U prilog ovome što tvrdi, šalje i uporednu tabelu, sa brojem zaposlenih,  obavezama i potraživanjma, za ovu i 2012. godinu.
Rat saopštenjima započeo je kada je sindikat poslao dopise medijima u kojima se tvrdi da su od početka godine primili svega polovinu plate, i to za oktobar prošle godine i da su zaposleni u teškom materijalnom položaju. Pričajući ovu priču pozvali smo za komentar i direktora Mitića, ali se on tada nije javljao na telefon.