Direktorka građevinske škole uhapšena zbog mita

Direktorka građevinske škole uhapšena zbog mita

gradjevinska 1Direktorka srednje Gradjevinske škole “Neimar” u Nišu, LJ. Ć. (50) uhapšena je prilikom primopredaje 20.000 dinara koji je, kako policija navodi, tražila od profesorke ove škole kako bi joj prenačila rešenje o otkazu i omogućila joj da primi otpremninu.
Sumnja se da je Lj.Ć., u svojstvu direktora srednje škole u Nišu, 02. septembra 2015. godine, donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kog oštećena ne može da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju, a da je za donošenje novog rešenja, kojim bi ostvarila takvo pravo, od oštećene zahtevala novčanu nadoknadu u iznosu od 20 hiljada dinara. Takođe, sumnja se da je Lj.Ć., 04. septembra 2015. godine, izvršila promenu predhodnog rešenja, pod istim brojem i datumom, i novo rešenje predala oštećnoj, uz napomenu da joj novac dostavi odmah po primanju plate, navodi se u policijskom saopštenju.
U Neimaru kažu da su iznenađeni hapšenjem direktorke. Ali ostaju bez komentara. Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika ove škole, nije želeo pred kamere, ali je kazao da to sa sindikatom nema veze i da mu se niko od zaposlenih nije obraćao sa sličnim problemom.
Otkad je počela priča o racionalizaciji i spiskovima sa viškom nastavnika, sindikati se žale i optužuju direktore škola da direktori „kriju“ višak časova. To potencijalno otvara prostor za korupciju i nepotizam, ali su i u Uniji sindikata prosvetnih radnika Nišu, bar za sada, nevoljni da komentarišu slučaj direktorke koja je osumnjičena za primanje mita, jer kažu da ne znaju pozadinu svega i da čekaju da istražni organi odrade svoj posao.
Medjutim u centrali ovog sindikata u Nišu ne kriju da su imali probeleme sa direktorkom Lj. Ć. Na sudu su već izgubili jedan spor sa njom, vodjen zbog preraspodele časova.
I načelnik Škoslke uprave u NIšu Dragan Gejo za sada je bez komentara. Kaže da ne zna šta se tačno dogodilo, jer ga niko nije zvanično o tome obavestio.
Direktorki LJ. Ć. policija je odredila zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com