Džunić pred disciplinskim sudom Komore

Džunić pred disciplinskim sudom Komore

dzunic disciplinski postupak.mpg_snapshot_00.00_[2014.10.09_20.58.33]Protiv advokata Bobana Džunića, disciplinski tužilac Advokatske  komore Niša podigao je optužnicu zbog, kako se tvrdi, teže povrede dužnosti advokata.

Istovremeno, privremenu zabranu rada dobilo je još šest advokata, koji su prekršili odluku Advokatske komore o štrajku. Protiv petorice je pokrenut postupak, dok je protiv Dragana Dozeta podneta i disciplinska prijava.

I Džunić, koji je predsednika Gradske opštine Palilula, i advokat Dozet, tvrde da su iz medija saznali da su suspendovani. Kažu da nisu dobili nikakvo rešenje  i najavljuju tužbe protiv nadležnih iz Komore.

Advokatska komora Srbije ne odustaje od štrajka koji je započela još 17. septembra. U poslednjem saopštenju koje je Advokatska komora izdala tvrdi se da postoji opasnost od gašenja advokature u Srbiji, pa traže od misije Evropske unije da posreduje između advokata i ministra pravde.

Ali Nikola Selaković odbacio je taj predlog. Navodi da će ministarstvo zaštititi svakog ko želi da radi. Ministar tvrdi da ima dokaze da je štrajk advokata ispolitizovan i da ga pokreće sprega tajkuna i politikanata – jer je nekome cilj da se Miroslav Mišković ne osudi i da se destabilizuje cela država.

Prozvani predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević, lider DS Bojan Pajtić i Miškovićev Delta Holding odbacili su ove ocene.