Do 14h glasalo 17,95% na pet birališta u Nišu

izbori glasacka kutijaU Nišu je do 14h na pet biračkih mesta gde su ponovljeni parlamentarni izbori glasalo 17,95 odsto birača, što je za 10-ak odsto manje nego prvi put kada se u Nišu glasalo na 174 biračka mesta.

Biračko mesto br. 13 u OŠ Stefan Nemanja jedno je od pet birališta u Nišu gde se ponavljaju parlamentarni izbori. Na ovom biračkom mestu, koje je otvoreno tačno u 7h, upisano je preko dve hiljade birača.

Do sada i za sada je sve legalno i legitimno. Od 6h sati smo na biračkom mestu u punom sastavu. U isto vreme nam je došao i jedan od posmatrača. Sve je prošlo regularno, otvorili smo tačno u 7h, kaže predsednica biračkog odbora br. 13 Gordana Stanković.

Pravo glasa u Nišu ukupno ima 9.750 glasača.

U Nišu se glasalo i prošle subote na 20 biračkih mesta za izbor gradskih odbornika, a glasaće se i narednog vikenda jer se u Nišu ponavljaju i opštinski izbori u najvećoj i najmnogoljudnijoj gradskoj opštini – Medijana. Na oko 80 biračkih mesta glasaće se u subotu 7. maja, potvrđeno je Zoni plus u Opštinskoj izbornoj komisiji. Podsetimo, Upravni sud je poništio rezultate opštinskih izbora u Medijani zbog štampanja skraćenog a ne punog imena izborne liste “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”. Žalbu je uložila ova lista jer je na listiću pisalo samo „Ruska stranka“. Inače ta lista nije prešla census. Pravo glasa u subotu imaće 81.060 građana koji žive na teritoriji te opštine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com