TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DO JULA KONAČNE RANG LISTE ZA PRIJEM U NIŠKE VRTIĆE (VIDEO)

Konačne rang liste dece koja su primljena u vrtić biće objavljene krajem juna ili početkom jula, saopštavaju iz niške Predškolske ustanove “Pčelica“. U toku je analiza pristigle dokumentacije za 830 slobodnih mesta u 26 vrtića, dok je na listi čekanja 1.130 mališana. V.d. direktora ove ustanove Svetlana Mitić kaže da će uskoro biti otvoren još jedan vrtić u Novom Selu, tako da će se lista čekanja smanjiti za 120 mesta.

U toku je analiza pristigle dokumentacije za upis mališana u 26 niških vrtića, kaže v.d. direktora Predškoslke ustanove Pčelica, Svetlana Mitić.

Imamo 1130 prijava, a slobodnih 830 mesta. Očekujemo da ćemo popraviti sve naše kapacitete i da će veliki broj mališana dobiti mesta u našim vrtićima. Liste će izaći negde krajem juna ili početkom jula. Veliki je broj dece i vrtića, i želimo da sve bude regularno. Na tome će raditi komisija i roditelji će biti obavešteni o tome da li su primljeni ili ne”, kaže v.d direktora JPU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Uslovi za prijem dece u vrtiće su zakonom propisani, dodaje Mitićeva.

Poštujemo prioritete i sve ono što je propisao zakon. Znamo da prednost imaju deca koja su pretrpela nasilje u porodici, deca iz socijalne kategorije, 3. i 4. dete u porodici, deca sa potrebom za podrškom, deca čija oba roditelja rade, ali će se svakako naći mesta i za decu koja pripadaju nekim drugim kategorijama.”

Podsetimo, nedavno je završen vrtić u Brzom Brodu, koji će pohađati 120 mališana. Isto toliko mališana biće primljeno i u vrtić od 730 kvadrata u Novom Selu koji je počeo da se gradi krajem 2020. godine i čije se otvaranje uskoro očekuje. Vrednost radova je blizu 49 miliona dinara.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com