DO UREĐENOG IGRALIŠTA PREKO INSTAGRAMA

DO UREĐENOG IGRALIŠTA PREKO INSTAGRAMA

Mladi sa teritorije gradske opštine Pantelej pokrenuli su interesantnu akcija. Udružili su se putem socijalne mreže Instagram u želji da obnove, srede i rekonstruišu teren za košarku. Akcija je “Uredi svoj teren za bakset” dala je rezultate. Odlučni da preurede igralište u svoj kraju, momci su tagovali gradskog većnika zaduženog za sport i posle nekoliko dana krenulo je uređenje.


Jedan post na Instagramu promenio je dosta toga. Momci koji žive na teritoriji opštine Pantelej udružili su snage i obnovili teren za basket u svom kraju. Njih je okupila želja da srede oronulo igralište za košarku , međutim to sami nisu mogli da izvedu pa su zatražili pomoć od nadležnih. Uticaj društvenih mreža i i ovog puta bio je presudan.

“Počeli smo da sređujem, da čistimo zato što je teren bio u katastrofalnom stanju. Beton je bio skroz ispuca i upravo ovde se dosta dece povredilo. Mi smo morali nekako sve to da saniramo, jer nije imao ko drugi. Došli smo na ideju da tagujemo gradskog većnika Branislava Kačara. To je danas veoma popularn. Verovali smo da ćemo na taj način uraditi nešto dobro. Upravo to što smo verovali u sebe bile je presudno i zato smo i uspeli”, kaže jedan od idejnih tvoraca.

Većnik Branislav Kačar kaže da ga je iznenadila inicijativa.

Branislav Kačar, većnik zadužen za sport

“Velik broj mladih sa opštine Pantelej se javilo sa inicijativom da im se pomogne. Ukupno njih 100 me je tagovalo. Mi smo došli ovde na lice mesta, porazgovarali sa njima i rešili da im pomognemo. Za vrlo kratak vremenski period smo realizovali celokuni posao”, kaže većnik Kačar.
Tako je stari teren za basket na Panteleju zajvaljujući društvenim mrežama dobio nov izled.
“Moram da kažem da sam ja prezadovoljan kako je teren ispao. Nisam očekivao da će sve ovako brzo da se realizuje. Otac mi je pričao da je ovaj teren još davnih dana trebao da bude renoviran. Medjutim to niko nije uradio do danas. Eto vidite mi deca smo se sakupili i uspeli u svoj zamisli da uradimo nešto zaista veliko i dobro za sve nas. Od sada ćemo svaki dan ovde d aigramo košarku i da se družimo, da sedimo i uživamo u našem prelepom kraju”, kaže jedan od pokretača inicijative.

Svi se nadaju da će teren što duže ostati u ovako dobrom stanju, odnosno da neće pasti nikome na pamet da ga ruši i uništava.
Mladi kažu da će čuvati teren i da će motivisati i sve svoje drugare da to isto čine.


U renoviranje terena učestvovalo je dosta sponzora kaže većnik Kačar. Svako je po nešto kupio, poklonio ili doneo.
Pomoć oko uredjenja sportskih terena obezbedjuju i sponzori, a nadležni najavljuju da će igrališta biti uredjena u još nekoliko gradskih blokova i u seoskim sredinama.Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima GO Pantelej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.