TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

DODATNI OPREZ U NATO ZBOG PUTINOVIH POTEZA

NATO nije primetio promene u nuklearnoj strategiji Rusije, ali je na oprezu, izjavio je danas zvaničnik Severnoatlantske alijanse, komentarišući poteze ruskog predsednika Vladimira Putina koji je, kako je naveo, eskalirao rat u Ukrajini opštom mobilizacijom i upozorenjima o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja.

“Nismo videli nikakve promene u nuklearnom ponašanju Rusije, ali NATO i saveznici ostaju na oprezu”, rekao je zvaničnik NATO Rojtersu.

Zvaničnik, koji je odbio da bude imenovan, dodao je da je u junu, u novom strateškom konceptu NATO navedeno da bi rusko širenje “novih i razornih sistema sa dvostrukom sposobnošću uz korišćenje prinudnog nuklearnog signala” predstavljalo izazov za bezbednost i interese zemalja članica NATO, dodaje Rojters.

ZELENSKI: UKAZ O NEMOGUĆNOSTI PREGOVORA S PUTINOM

I(Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je ukaz kojim formalno odbija sve pregovore Kijeva sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

A portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da “specijalna vojna operacija u Ukrajini neće biti završena ukoliko Kijev odbija pregovore, jer su za postizanje sporazuma potrebne dve strane”.

I dok ukrajinski i zapadni zvaničnici i mediji izveštavaju kako se ruska vojska povlači i gubi velike teritorije, Moskva tvrdi da je ruska vojska zaustavila pokušaje proboja ukrajinskih oružanih snaga do Hersonske oblasti.

LAVROV: BAŠ NAS BRIGA DA LI ĆE ZAPAD DA PRIZNA NOVE RUSKE TERITORIJE

(AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je da Moskvu nije briga da li će Zapad priznati četiri nove ruske teritorije ili ne.

Lavrov smatra da je “bolje da ceo svet prihvati ovu novu realnost” i ističe da “kolektivni Zapad” ucenjuje azijske, afričke i latinoameričke nacije, zahtevajući da osude Rusiju.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com