DOJAVE O BOMBAMA I U LESKOVCU I VRANJU (VIDEO)

DOJAVE O BOMBAMA I U LESKOVCU I VRANJU (VIDEO)

Posle Niša i Novog Sada, na elektronske adrese svih osnovnih škola na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga stigli su mejlovi o podmetnutim bombama.

Učenici i zaposleni su odmah evakuisani, a direktori su obavestili policiju i Školsku upravu Leskovac.

Ispred Osnovne škole „Trajko Stamenković“ u Leskovcu jutros su bile po jedna policijska i vatrogasna ekipa. I u školama „Vasa Pelagić“ i  „Josif Kostić“, kontradiverzionim  pregledom već je  utvrđeno da je dojava lažna.

Učenici u jednoj od škola, nešto pre osam časova, dok su sedeli u školskim klupama, rečeno im je da hitno moraju da izađu iz škole.

Milan Tončić, direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ Leskovac

Direktori škola istakli su da su u najkraćem mogućem roku evakuisali učenike, kao i nastavno i nenastavno osoblje.

Mejl je stigao u školu u 07:49. Pisalo je da je u školi podmetnuto nekoliko bombi, da smo mi genetska đubrad i da nas treba odstraniti. Odmah smo obavestili policiju i školsku upravu. U roku od tri minuta smo evakuisali sve iz škole, kaže Milan Tončić, direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ Leskovac.

Inače, prema uputstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svim osnovnim školama nastava se u prepodnevnoj smeni odvijala online.

Što se popodnevne smene tiče, učenici onih škola u kojima je nakon KD pregleda već bilo utvrđeno da su dojave lažne, mogli su da se vrate u klupe.