недеља, јул 21

Ðoković izgubio spor, mora da napusti Australiju

0
29

Novak Djokovic, (AP Photo/Patrick Semansky)

Saopštenje Novaka Đokovića

Novak Đoković je posle odluke Federanog suda uputio kratko saopštenje u kom se osvrnuo na rezultate današnjeg ročišta:

„Sada ću odvojiti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbije moju molbu za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu“, naveo je najbolji teniser sveta.

Istakao je da poštuje odluku Suda i da će sarađivati sa nadležnim organima u vezi sa njegovim odlaskom iz zemlje.

 

Ðoković će napustiti Melburn letom za Dubai u 12.30 sati

Nakon današnje odluke australijskog Federalnog suda da podrži poništenje vize Novaku Ðokoviću, saopšteno je da će najbolji teniser sveta napustiti Melburn u 12.30 sati po srednjoevropskom vremenu.

List „Ejdž“ preneo je da će to biti letom za Dubai u 22.30 po lokalnom vremenu.

Australijski premijer Skot Morison ranije danas je pozdravio odluku Federalnog suda koji je podržao ukidanje vize Novaku Ðokoviću, navodeći da će ta odluka pomoći „da granice Australije ostanu jake i bezbedne“.

Australija deportuje Đokovića, odlučio je Federalni sud!

Federalni sud Australije, print screen Youtube live streem

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izgubio je spor pred Federalnim sudom Australije, uskraćena mu je viza i u najkraćem roku mora da napusti zemlju, saopšteno je danas posle višesatnog sudskog procesa.

Sudsko veće donelo je odluku jednoglasno, a kasnije tokom dana ili sutra detaljno će je obrazložiti.

 

 

 

 

VUČIĆ: ÐOKOVIĆ MOŽE UZDIGNUTE GLAVE DA SE VRATI U SRBIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Ðokovića i da Ðoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju. Vučić je kazao da je razgovarao sa Ðokovićem posle odluke, da ga je obodrio i rekao mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji, da se vrati u svoju zemlju, da dođe tamo gde je uvek dobrodošao.
„Oni koji misle da su isterali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisera 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti“, naglasio je on.
Vučić je ukazao da su rekli od početka da mogu ući samo vakcinisani ne bi bilo problema, a ovako su ostavili mogućnost za lekarske izuzetke, u skladu s kojim je Ðoković došao i uradio sve što je trebalo.  „Onda je krenulo šikaniranje, lov na veštice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su želeli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak i kako mogu da urade protiv svakoga. Vučić je kazao da će Srbija, već u martu, australijske sportiste dočekati na drugačiji, neuporedivo bolji način.

Teniski savez Srbije: Politika je pobedila sport

U Teniskom savezu Srbije duboko su razočarani odlukom sudskih organa u Australiji da se deportuje Novak Ðoković i konstatuju se da je tako uskraćeno pravo najboljem teniseru sveta da se bori za desetu titulu u Melburnu.

„Farsa je završena. Politika je ovoga puta pobedila sport. Najbolji svetski teniser Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Međutim, usled političkih pritisaka, viza mu je onemogućena po osnovu “javnog interesa“. Ovakvom odlukom jedino je svet ostao uskraćen da gleda Novakovu borbu za deseti Australijan open i dvadeset prvu gren slem titulu“, stoji u saopštenju TSS-a. Teniski savez smatra da je mešanje politike u sport otvorilo mnogo gorućih pitanja.

 

Leave a reply