Dom učenika srednjih škola u Leskovcu prazan je od 15. marta ove godine, jer su đaci zbog aktuelne epidemiološke situacije pratili onlajn nastavu od kuće. Međutim, i bez zvanične informacije o organizovanju nove školske godine, iz ove ustanove naglašavaju da su pri kraju sa pripremama i da će od septembra biti spremni da prime učenike.

Način organizovanja nastave za učenike viših razreda još uvek nije poznat pa samim tim ni funkcionisanje domova u kojima su oni tokom školske godine smešteni. Dom u Leskovcu raspolaže kapacitetom od 170 mesta, a od ovog broja za drugi upsini krug ostalo je slobodnih 50.

Od prvog dana vanrednog stanja pa do danas, u domu se vrši stalno održavanje i dezinfekcija svih prostorija. Korsinici usluga su između ostalog iz Prokuplja, Lebana, Surdulice, Vranja, Vladičinog Hana, pa je normalno funkionisanje ove ustanove od velikog je značaja.

Jedna od propisanih mera Štaba za vanredne situacije je da je u zatvorenom prostoru dozvoljen boravak jednoj osobi na površini od 4 kvadratna metra. Direktor Ilić, naglašava da su oni u mogućnosti da ovu odluku , ukoliko ona ostane na snazi, ispoštuju.

Svake godine 10% od ukupnog kapaciteta slobodnih mesta u ovom Domu ostavlja se za decu iz osetljivih grupa.

By rezija