DOMAZET:NEMA DOKAZA DA JE STEFAN DŽONIĆ KRIV ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ (VIDEO)

DOMAZET:NEMA DOKAZA DA JE STEFAN DŽONIĆ KRIV ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ (VIDEO)

Dokazi koje tužilaštvo nudi protiv Stefana Džonića nisu dovoljni ni za postojanje osnova sumnje da je kriv,  kaže za Zonu plus advokat Filip Domazet. Stefan Džonić, jedan od osumnjičnih za pomaganje  u teškom ubistvu porodice Djokić već osam meseci se nalazi u pritvoru. Ovo je drugi put od podizanja optužnice koja  još nije potvrdjena, da mu je pritvor  produžen.

 Pritvor Stefanu Džoniću je produžen za 30 dana. Tako će biti do potvrđivanja ili vraćanja optužnice u istragu kaže njegov advokat Filip Domazet.

Goran i Stefan Džonić terete se za ubistvo Gorana (57), nejgove suprute Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.  Pokojni Goran bio Džonićev brat od tetke.

 

Na početku istrage  Džonić je  prvo negirao da je ubio Đokiće. Zatim je priznao da ih je pratio na nekoliko saslušanja a potom i da je bio svedok njihovog ubistva. Za ubistvo je prvo optužio braću Milošević, poznatije kao braća Jojke. Na kraju je za ubistvo optužio svoje sinove Milana I Stefana.

 

U medjuvremenu na slobodu su pušteni Milan I braća Milošević. Stefan je ostao iza rešetaka, a i sud je vratio optužnicu na doradu .

 

Domazet dodaje I da I dalje traje istraga protiv sve petorice osumnjičenih ali da su samo protiv Stefana I njegovog oca Gorana podnete optužnice koje još nisu potvrđene.

 

HRONOLOGIJA 

Manje od mesec dana bilo je potrebno  srpskoj policiji da počne razmotavanje klupka oko monstruoznog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

 Goran, njegova žena Gordana I ćerka Lidija poslednji put su viđeni u noći 26.septembra. Dva dana kasnije prijavljen je njihov nestanak. Tokom potrage policija je češljala okolna sela, angažovani su ronici na Bovanskom jezeru, žandarmerija, helikopteri i psi tragači.

02.oktobra pronadjen je spaljen automobil u ataru sela Tešica, sutradan I njihova zapaljena tela 10-tak kilometara dalje ali u suprotnom pravcu u ataru sela Moravac. Jeziva slika na mestu zločina nikog nije ostavila ravnodušnim.

04.oktobra  na mestu gde je zapaljen automobil pronadjena je čaura . Već se uveliko pričalo da je porodica Đokić ubijena zbog novca.

21.oktobra  priveden je osumničeni  G.DŽ iz Aleksinca, vatrogasac u penziji inače brat ubijenog Gorana. Sutradan su privedena još dva lica iz sela Moravac, a već 23.  I M. Dž. i S. Dž. sinovi prvog osumnjičenog.

 

U dvorištu jednog od uhapšenih sinova, policija je pronašla 43.000 evra, za koje se sumnja da je samo deo novca koji im otet.  Da li su Đokići koji su godinama držali menjačnicu u Aleksincu zasita brutalno ubijeni samo zbog para?

 

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com