недеља, јул 21

DONACIJA MEDICINSKIH SREDSTAVA IZ KINE VREDNA 755.000 EVR (VIDEO)

0
136

Ministarstvo odbrane Kine i Centralna vojna komisija donirali su medicinska sredstva za prevenciju i kontrolu epidemije vredna 755.000 evra.

Dobili smo puno mobilnih respiratora, monitore, pumpe za infuzioni rastvor, toplomere, šlemove za merenje temperature. Sve ono što nam je u ovom trenutku posebno potrebno. Ova pomoć najviše znači Vojsci Srbije zbog mobilnih i privremenih bolnica koje postavljamo i zbog kojih nam je potrebna oprema koju možemo da premeštamo sa mesta na mesto“, istakao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je sa ambasadorkom Čen Bo prisustvovao prijemu donacije.
Dodao je da je Kina još jednom potvrdila naše čelično prijateljstvo, a Srbija nikada ne zaboravlja svoje prijatelje. Ipak, Kina se prema nama ponaša kao da imamo istu granicu i kao da smo uvek imali istu istoriju“, rekao je ministar.

Ambasadorka Čen Bo izrazila je zadovoljstvo što danas prisustvuje prijemu donacije kineske vojske Vojsci Srbije za borbu protiv Kovid-19.

„Vojske naše dve zemlje igraju veoma važnu ulogu u borbi protiv virusa u svojim zemljama. Takođe su dale veliki doprinos saradnji Kine i Srbije u zajedničkoj borbi protiv virusa. Srbija se sada suočava s velikim izazovima drugog udara epidemije i kao čelični prijatelji mi smo spremni da se i dalje borimo zajedno sa našim srpskim prijateljima. Nadam se da će današnja donacija doprineti borbi protiv virusa u Srbiji i da će sve biti bolje“, istakla je Čen Bo.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general major dr Uglješa Jovičić rekao je da je vojska Kine i dalje sa nama i u vojnom zdravstvu, ali i da nastavila da pomaže u borbi sa korona virusom.

 

Leave a reply