DOSITEJEVA STIPENDIJA ZA 209 NIŠKIH STUDENATA (VIDEO)

DOSITEJEVA STIPENDIJA ZA 209 NIŠKIH STUDENATA (VIDEO)

Dositejevom stipendijom, koju dodelje Fond za mlade talente može da se pohvali 209 studenata Univerziteta u Nišu. Ove godine dodeljeno je rekordnih 1.550 stipendija u Srbiji, u iznosu od 32.000 dinara mesečno svakom studentu u periodu od deset meseci.

Najbolji studenti osnovnih I master akademskih studija na niškim fakultetima za ostvarene rezultate nagrađeni su Dositejevom stipendijom, koju dodeljuje dodelje Fond za mlade talente . Ove godine stipednije će primati 209 studenata Univerziteta u Nišu.

– ”Ovo je izuzetnpo značajno za naše studente jer je to dodatni podsticaj za njihov rad, da budu još uspešniji i kvalitetniji studenti” – kaže rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić.

Iz godine u godinu se povećava broj stipendija.

– ”Dodeljujemo rekordnih 1550 stipendija u Srbiji, u iznosu od 32.000 dinara mesečno svakom studentu za deset meseci” – kaže ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Od 2010. godine Fond za mlade talente dodeljuje stipendije uspešnim učenicima i studentima. Nagrada koja se dodeljuje nosi ime po najpoznatijem srpskom prosvetitelju i reformatoru Dositeju Obradoviću.