TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

DRUGI DEO KONTINGENTA VOJSKE SRBIJE UPUĆEN U SLOVENIJU

Foto: www.mod.gov.rs

U Republiku Sloveniju danas je upućen drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji će učestvovati u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica katastrofalnih poplava koje su zadesile tu zemlju.

www.mod.gov.rs

U ovoj grupi su 34 pripadnika Vojske Srbije koji će biti angažovani na snabdevanju vodom i gorivom, biološkoj dezinfekciji objekata i zemljišta u ugroženim područjima, kao i na izvođenju inžinjerijskih radova na raščišćavanju komunikacija.

Prvi deo kontingenta, s 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopterima H-145 i Mi-17 sa opremom za medicinsku evakuaciju i vazdušni transport, doputovao je juče u zonu angažovanja i od jutros je započeo sa realizacijom zadataka na teško pristupačnom planinskom terenu na severu zemlje.

www.mod.gov.rs

Upućivanje pripadnika Vojske Srbije u Sloveniju, koji će tamo ostati dok god to situacija na terenu bude nalagala, pokazatelj je spremnosti Vojske Srbije za angažovanje na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u zemlji i inostranstvu i opredeljenosti Republike Srbije za jačanje dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com