aerodrom  nisDa bi niški aerodrom proradio punim kapacitetom, država i resorna ministarstva moraju da pomognu, kaže za TV Zona plus gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Niški aerodrom Konstantin veliki nikako da proradi punim kapacitetom. Smenjivale su se gradske vlasti, menjali direktori, ali aerodromu nikako da krene. Da će možda biti bolje u narednom periodu postoje naznake. Pregovori sa low cost kompanijama su u toku. One traže dodatnu opremu, Niš se trudi da je nabavi, kako bi postao konkurentan i privukao letove. Ali ne može Niš sam.

Avio kompanije će doći u Niš, ali to nije dovoljno za održivost „ Konstantina Velikog“, već moraju da se angažuju svi kapaciteti, tvrdi Perišić.

Perišić kaže da je problema puno. Ono što dodatno otežava priču sa aerodromom je da kad se god krene u rešavanje jednog, otvori se još nekoliko problema.

Iz Niša bi, kako se nezvanično tvrdi, trebalo da lete i avioni mađarske kompanije Vizer , a pred Novu godinu trebalo bi da počnu čarter letovi ruske kompanije „Jamal“ na liniji Moskva – Niš- Moskva. A portal flyfromnis.com preneo je početkom meseca da investiciona grupa “Helvax AG” iz Švajcarske ima plan da kupi “Aviogeneks” i pokrene avio-saobraćaj iz Niša.[mom_video type=“youtube“ id=“9G7p3ckYG_c“]

By rezija