TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Politika

OPOZICIJA TRAŽI DA KNEZ SELO POSTANE KOVID BOLNICA (VIDEO)

Koalicija “Niš moj grad” podnela je odborničku inicijativu da objekat bolnice u Knez Selu adaptira i postane kovid bolnica. Kako kaže odbornik Miodrag Stanković, veliki je pritisak na zadravstveni sistem, tako da bi adaptiranje kovid bolnice u Knez Selu rasteretila i Univerzitetski klinički centar u Nišu i ne-kovid pacijenti bi imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

 

Odbornik Miodrag Stanković podneo je inicijativu nadležnima da se adaptira bolnica u Knez Selu i počne da radi u kovid režimu.

Pritisak na zdravstveni sistem je opterećen ,ali treba voditi i o ostalim pacijentima koji mesecima čekaju. Smatram da grad Niš kao regionalni centar treba da ima kovid bolnicu. Uz manja ulaganja, nekadašnja bolnica u Knez Selu, koja je do 2018. bila klinika za plućne bolesti, mogla bi da ima kapacitet uz 400 ležajeva. Ukoliko bi Niš imao kovid bolnicu, kapaciteti Kliničkog centra bi se dodatno rasteretili.

Podsetimo, ministar zdravlja Zaltibor Lončar ranije je rekao da objekat u Knez Selu ne ispunjava uslove koji su potrebni i da će najverovatnije biti prodat. Bolnica u Knez Selu, kako je tada rekao, neće biti ponovo otvorena za pacijente, bar ne o trošku države, jer će dobiti novog vlasnika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com