DSS traži izmenu Zakona o izvršenju

DSS traži izmenu Zakona o izvršenju

DSSAko se kojim slučajem nalazite u milion onih u Srbiji koji imaju dugovanje prema bankama, državi ili komunalnim preduzećima, ne bi smeli da zbog toga ostanete i bez krova nad glavom. Zakon o izvršenju i obezbedjenju mora da sadrži odredbe o zaštiti minimuma imovine, jer ne mogu da se gradjani Srbije zbog dugovanja pretvore u beskućnike, smatraju u niškom DSS-u. Zato će niški Odbor ove stranke Skupštini Srbije narednih dana predati zahtev za izmenu zakona.

Da li će socijalno ugrožena porodica u Pasi Poljani ostati u svom domu, ili će ostati bez krova nad glavom još se ne zna. Dug je vraćen zahvaljujući humanim komšijama i Nišlijama, ali se čeka konačna reč izvršitelja. Medjutim, dešavanja u Pasi Poljani ne bi ni bilo da Zakon o izvršenju i obezbedjenju sadrži klauzulu o zaštiti imovinskog minimuma, tvrde u niškom DSS-u.

U Srbiji trenutno oko milion gradjana imaju dugovanja zbog kojih mogu da ostanu bez stana ili kuće. Izmene ovog Zakona bile bi u skladu sa Ustavom, ali imaju i istorijsko utemeljenje. Naime, pre više od jednog veka u Srbiji je bila zakonom utvrdjena neotudjivost okućnice i dela zemlje za isplatu dugovanja.

One thought on “DSS traži izmenu Zakona o izvršenju

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com