недеља, јул 21

Dunja Tasić pojačala bekovsku liniju Naise

0
102

Iskusna srpska internacionalka Dunja Tasić (33) najnovije je pojačanje Naise na spoljnim pozicijama.

Dunja u Niš stiže iz italijanskog Briksena okićena oreolom šampionke tamošnje Super lige, a internacionalnu karijeru gradila je i u Izraelu, Francuskoj, Poljskoj i Rumuniji i svuda ostavila dubok trag.

U Srbiji je nastupala za Slodes, Lastu, Vrnjačku banju, Jagodinu, a nastupala je i za Naisu u periodu 2009 – 2011.godine, sa kojom je stigla do četvrtfinala EHF Kupa pobednika kupova.

Deceniju kasnije Dunja Tasić je ponovo u Nišu, da iskustvom, ali i kvalitetom doprinese ostvarenju ambicioznih planova Uprave i Stručnog štaba Naise.

Dobili smo izuzetno pojačanje, tako da od visokih ambicija ne odustajemo. Pojačavamo se planski u zavisnosti od potreba tima. Tako ćemo i nastaviti-uglas ističu predsednik Naise Miloš Stojanović i šef stručnog štaba Svetislav Jovanović.

Dunja Tasić je nosila i dres sa državnim grbom, a podjednako se dobro snalazi i na poziciji levog i na poziciji centralnog beka.

Ugovor sa Dunjom Tasić potpisan je na godinu dana sa mogućnošću produžetka Ugovora. Ona je treće pojačanje, u ovom prelaznom roku, nakon što su za Naisu potpisale Srna Sukur, desno krilo koje dolazi iz Medicinara I golmanka Milica Mitić, doskorašnja kapitenka Bora.

Okupljanje ekipe planirano je za 20.juli, ukoliko okolnosti oko COVID-19 to budu dozvolile. Početak šampionata predvidjen je za prvi vikend septembra, dok pre toga Naisu, krajem avgusta, očekuje finalni turnir nacionalnog kupa, u kome se, u polufinalu sastaje sa ekipom Bora.

Da podsetimo, rukometašice Naise izborile su ove godine i plasman na fajnal for EHF Čelendž kupa, na kome je za ulazak u finale trebalo da se bore sa Lokomotivom iz Zagreba.

Takmičenje je medjutim suspendovano, pa je izuzetno kvalitetna generacija Naise ostala bez mogućnosti da u ovoj sezoni ponovi najveći uspeh u istoriji kluba, kada je 2007.godine osvojen Čelendž kup, što je jedina evropska titula jednog niškog kluba!

Leave a reply