TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Dva nova slučaja, u Srbiji 57 zaraženih korona virusom

U Srbiji je do danas u 18 sati registrovano još dva nova slučaja obolelih od korona virusa, pa je broj zaraženih sada 57, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Do 18 sati testirano je 15 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno, a 13 negativno na virus korona.U Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Torlak testirane su ukupno 316 osoba, koje su ispujavanje kriterijume definicije slučaja.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, od 57 pacijenata, njih 29 je hospitalizovano i to 17 na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, pet i KC Niš, dva u KC Kragujevac, četiri na Infektivnoj klinici KC Vojvodine, dok je jedan pacijent smešten na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Pančevu.

“U ovom trenutku samo dva pacijenta su na respiratoru, odnosno na mehaničkoj potpori pluća, i oba se nalaze na KC Vojvodine u Novom Sadu”, rekao je Gojković na pres konferenciji u vladi.

On je istakao da su ostali pacijenti sada stabilnog opšteg stanja i kod njih nema nikakvih značajnijih pogoršanja u odnosu na jučerašnji dan.

Gojković: Testova za covid-19 ima dovoljno!

Testova za korona virus ima sasvim dovoljno, nemamo problema sa nedostatkom testova, kaže Gojković.

On je dodao i da će se u dogovoru sa stručnjacima nabavljati nove količine testova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com