DVE OSOBE NESTALE U MUTNOJ RECI U NOVOM PAZARU (VIDEO)

DVE OSOBE NESTALE U MUTNOJ RECI U NOVOM PAZARU (VIDEO)

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i gradskog kriznog štaba tragaju za dve osobe u novopazarskom naselju Ćeremidžinica.

Nadležni su na terenu gde utvrđuju navode da su se osobe utopile u reci Trnavici, koja je nadošla zbog obilnih padavina.

Kako navodi očevidac, dok su stavljali dasku i najlon jedna strana se potkopala i tada su tri osobe upale u reku, kao i da su jednu spasili.

“Celo jutro zovem, celo jutro, isključeni im telefoni. Miliciju zovem, kažem čoveče potkopan put, hoće da odnese sve. Došla je jedna žena policajka, okrenuše se i odoše. A sad su svi našli vremena dođu”, navodi očevidac.

MUP: VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU, BRUSU, TUTINU, NOVOM PAZARU I SJENICI

Zbog obilne kiše i izlivanja reka, u Prijepolju, Brusu, Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru proglašena je vanredna situacija, rečeno je u MUP-u.

Kako navode, traga se za dva lica nizvodno od reke Trnavice, a anagažovani su specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Novog Pazara i Kraljeva i Užica.

Do sada je evakuisano ukupno 27 lica i to 9 na teritoriji opštine Sjenica, 7 na teritoriji opštine Prijepolje, 4 na teritoriji opštine Priboj i jedna petočlana porodica u Brodarevu i 2 lica iz stambenog objekta zbog izlivanja reke Raške (Novi Pazar).

Dodatno, 16 radnika hladnjače “La Vita-Vino Zuta” u Brusu, evakuisano je zbog prodora vode u prostoriju hladnjace.

Na terenu je 80 vatrogasaca-spasilaca sa šest čamaca, 15 vatrogasnih vozila i 21 pumpa za crpljenje vode.

Na terenu je šest specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi i to u Novom Pazaru, Užicu, Kraljevu, Tutinu, Raškoj, Prijepolju.

Bilo je ukupno 29 crpljenja vode u Novom Pazaru, Prijepolju, Kruševcu i Čačku.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com