Džipovima do Seličevice

Džipovima do Seličevice

CATENA MUNDIDvadesetak džipova punih ljubitelja avanture, brze vožnje i prirode krenuli su na tradicionalni reli Katena mundi. Prolaze kroz pet opština, a krajnji cilj je Seličevica. Katena mundi održava se svake godine u sklopu obeležavanja gradske slave Svetog Cara Konstantina i carice Jelene. Organizator je Safari klub Niš.

Adrenalin, priroda i dobra zabava, ono je što svake godine dovodi takmičere na tradicionalni reli džipova Katena mundi ili verige sveta. Ovoga puta krajnji cilj je Seličevica, a osim brzine takmičarima je potrebna i veština da pobede protivnike.

Jedan od učesnika je i predsednik Opštine Gadzin Han. Seličevica delom zahvata i ovu opštinu, a Gadzin Han svake godine učestvuje u ovom reliju.

Ove godine organizaciju je finansijski pomogla i niška Gradska opština Palilula.

Reli Katena mundi tradicionalno organizuje Safari klub Niš. Cilj se iz godine u godinu menja. Prošle je to bio Kalafat i Svrljiške planine, ove Seličevica.

Takmičari žure da zauzmu mesta i startuju. Pravilo je da se kreće od Niša, starim vojnim putevima. Ruta se odredjuje u skladu sa starim vojnim zapisima, dogadajima i zapisima putopisaca, koji predstavljaju istoriju i kulturu niškog kraja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com