Džunić izbrisan iz imenika advokata

Džunić izbrisan iz imenika advokata

DZUNIC ADVOKATAdvokat i predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić presudom Disciplinskog suda Advokatske komore Niša izbrisan je iz imenika advokata na godinu dana. Džinić tvrdi da je izbačen iz Komore zbog verbalnog delikta, čime mu je uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na rad i slobodu govora. Zbog ovakve presude, Dzunić će se žaliti višim instancama.

Disciplinski sud Advokatske komore Niša je presudio. Boban Dzunić neće moći da se bavi advokaturom u narednih godinu dana, jer je tokom četvoromesečnog štrajka advokata pozivao na bojkot protesta. Džunić tvrdi da mu su mu ovom presudom ali i samim sudjenjem uskraćena ustavom zagarantovana prava. Optužnica Disciplinskog suda Advokatske komore Niša koju je dobio, tvrdi Dzunić, imala je samo jednu tačku koja se odnosila na njegov pristup javnom tužilaštvu u svojstvu advokata. To je medjutim demantovalo samo javno tužilaštvo. A optužnica Diciplinskog suda po kojoj je osudjen, koju je video tek na saslušanju, sadržala je i drugu tačku, njegov intervju koji je dao „Politici“ 3. okotobra prošle godine.

Dzunić kaže da je, koliko on zna, jedini u Nišu kojem je izrečena ovakva presuda. Na nju će se žaliti drugostepenom disciplinskom sudu Advokatske komore Srbije,a u slučaju da i ona da potvrdi presudu, najavljuje sudski proces.

Na tvrdnje advokata Bobana Džunića, da su mu presudom Disciplinskog suda Advokatske komore Niša ugrožena Ustavom zagarantovana prava na rad i slobodu govora i mišljenja pokušali smo da dobijemo odgovor Advokatske komore Niša, ali nam se niko nije javio.[mom_video type=”youtube” id=”m8hAyO-6uUw”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com